Bleer og inkontinens

Hvornår kan du få bevilliget bleer som hjælpemiddel? Og hvordan ansøger du? Læs om det her.

Bevilling kan ske efter en samtale med Herlev Kommunes kontinenssygeplejerske. I samtalen vil sygeplejersken gennemgå en række forhold om problemet og forsøge at afdække om det kan afhjælpes på andre måder.

Undersøgelser viser at op til 70 % kan få mindsket eller helt slippe af med deres problem ved at ændre deres livsstil. Du skal derfor forberede dig til samtalen med kontinenssygeplejersken som tager udgangspunkt i et særligt visitationsskema, der bl.a. omhandler:

  • Hvor længe du har haft problemet
  • Hvordan det påvirker dig
  • Væskeindtag og vandladningsmønster
  • Undersøgelse af din urin for evt. blærebetændelse
  • Sygdom og medicin
  • Hvad du forventer af mødet

Ud fra samtalen lægger kontinenssygeplejersken en plan sammen med dig for det videre forløb. Det forventes at du deltager aktivt i at løse problemet, for at opnå det bedst mulige resultat. Det kan blive aktuelt at du skal undersøges grundigere, og at du skal til din egen læge, som kan henvise dig til sygehuset.

Hvis du får en bevilling på bleer så skal du afprøve forskellige typer. Herefter tilpasses bevillingen så du får den type ble, der hjælper dig bedst muligt

Du er altid velkommen til at ringe til kontinenssygeplejersken, hvis dit problem eller behov for bleer ændrer sig. Ligeledes kan kontinenssygeplejersken henvende sig til dig, for at revurdere om den type ble og det antal du får, passer til dit behov.

Hvis du ikke længere har brug for bleer, flytter i plejebolig eller til en anden kommune, skal du give besked til kontinenssygeplejersken eller hjemmesygeplejen.

Kontakt vedr. bleer og inkontinenshjælpemidler 
 
Kommenhaven 17
2730 Herlev
44 52 61 91 - tast 1
sygepleje@herlev.dk
 
Åbningstider
Hverdage

08.00-10.00
13:00-14:00