Forside | Om kommunen | Herlev passer på Herlev

Herlev passer på Herlev

Herlev skal være en tryg by for alle borgere. For vores børn, for vores ældre, for vores unge – og for dig! Derfor har Herlev Kommune startet et samarbejde med Københavns Vestegns Politi om at inddrage Herlevs borgere i at bevare et trygt og kriminalitetsfrit lokalsamfund. Vi kalder samarbejdet for Herlev passer på Herlev.

Et samarbejde mellem kommune, politi og borgere

Herlev passer på Herlev er et samarbejde på tværs af Herlev Kommune, Københavns Vestegns Politi og kommunens borgere om at bevare Herlev som et trygt lokalsamfund.

Samarbejdsformen bruges allerede med succes i bl.a. England og Canada – nu bliver den testet i Danmark med Herlev som en af foregangskommunerne.

Tanken bag samarbejdet er, at der hos borgerne er ressourcer, som hverken politi eller kommune kan tilbyde alene. Tryghed skaber vi i fællesskab, og derfor inviteres borgerne til at spille en mere aktiv rolle, end de gør i dag. Det kan ske gennem tryghedsvandringer – borgere der i fællesskab lufter hunde, løbeklubben der fast lægger ruten forbi stationen eller nabohjælp for blot at nævne et par muligheder.

Som kommune skal vi fortsat løfte vores del af ansvaret fx ved at intensivere SSP-indsatsen der, hvor vi ved, at borgerne kan føle sig utrygge.

Det særlige ved Herlev

Herlev er kendt for at have et stærkt fællesskab. Det ser man bl.a. i Herlevs rige foreningsliv med alt fra store idrætsforeninger til små teaterforeninger.
I Herlev er der desuden tradition for, at borgere enten bliver boende eller vender tilbage til Herlev. Det gør de sociale bånd stærke.

Netop Herlevs stærke fællesskab er et godt afsæt for et initiativ som Herlev passer på Herlev. Vi ser det i andre vellykkede samarbejder, fx Herlev siger nej til hash, hvor mange aktører står sammen om en fælles indsats.

Et pilotprojekt

Herlev passer på Herlev starter som et pilotprojekt, hvor vi skal finde ud af, hvilke ideer der kan bruges, og hvordan borgerne kan deltage. I takt med vores erfaringer, udvider vi samarbejdet med flere borgergrupper.

Kommende arrangementer

Nyt lys i Herlev - vær med når det tændes i Elverparken

Kom og vær med til fejre, at renoveringen af belysningen langs veje og i Herlevs parker og grønne områder er afsluttet. Det sker i Elverparken torsdag den 9. november kl. 16.30–17.30, hvor vi sætter strøm til den nye belysning i Elverparken og byder på en pølse. Herlev Kommune, Forening for kulturelle arrangementer i Elverparken og SEAS-NVE står bag arrangementet.

Program er under udarbejdelse

Vær med til at passe på Herlev

Både som borger og virksomhed kan du være med til at passe på Herlev. Her kan du se de initiativer, der er i gang, og hvem du skal kontakte for at deltage.

 • Meld dig til Nabohjælp og forebyg indbrud
  Herlev Kommune understøtter Nabohjælp-indsatsen i bolig- eller grundejerforeninger i Herlev. Har du spørgsmål vedrørende Nabohjælp, kan du kontakte udviklingskonsulent Ida Marie Jeppesen på mail ida.marie.jeppesen@herlev.dk.
 • Bliv Natteravn i Herlev
  Som Natteravn bidrager du til tryghed, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Hvis du vil være en del af Natteravnene i Herlev, kan du kontakte Lisbeth Hallengreen Adler Nielsen på mail lisbeth@ahelp2u.dk
  Læs mere om Natteravnene

 • Herlev mod tricktyveri – oplysningskampagne
  Er du en del af Herlevs handelsliv, kan du være med til at forebygge tricktyverier. Vil du høre mere om kampagnen, eller ønsker du kampagnemateriale til din forretning, kan du kontakte
  Kirsten Kanstrup Sørensen, formand for Ældresagen i Herlev, på mail Kirstenkanstrups@gmail.com

 • Lokalråd – skal sikre rammen for et trygt lokalsamfund
  Åbent lokalråd er et forum, hvor kommune og politi samarbejder om at koordinere indsatser, der forebygger og bekæmper kriminalitet. Borgere, bolig- og grundejerforeninger, erhvervsliv og foreningsliv får mulighed for at komme med input til lokalrådet og være en del af løsningen på de udfordringer, de oplever i lokalområdet. Lokalrådet kører som et pilotprojekt under Herlev passer på Herlev, hvor udvalgte foreninger inviteres til at deltage.
Sidst opdateret 25/04 2018

Kontakt

Unge – Job og Uddannelse

'Saxbo'
Vindebyvej 2
2730 Herlev

Skriv til os på Saxbo@herlev.dk

Ring til os på tlf. 20 22 45 81
Telefontid mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-14

Besøg  os i Saxbo om torsdagen – også uden aftale
Åbent for henvendelse hver torsdag mellem kl. 15-17

Links til uddannelse:
EGU
PAU

STU

UU-Nord

Frivillig uddannelsesmentor

Herlev Ungdomsskole