Forside | Nyheder | God start for SHS-teamet

God start for SHS-teamet

SHS-teamet yder specialiseret hjemmesygepleje hos ældre medicinske borgere, der er blev udskrevet fra hospitalet. Tirsdag blev teamet officielt indviet, men er allerede godt i gang med at forhindre genindlæggelser af i både Herlev, Ballerup og Furesø kommuner
God start for SHS-teamet

Tre kommuner - Herlev, Ballerup og Furesø - er gået sammen om at etablere et specialiseret hjemmesygeplejeteam

Unikt hold af sygeplejersker sikrer syge borgere høj behandlingskvalitet

Nyt specialiseret hjemmesygeplejeteam - SHS-team - arbejder på tværs af sektorer og kommunegrænser for at skabe sammenhæng og bedre kvalitet for borgerne.

Herlev er sammen med Ballerup og Furesø kommuner gået sammen om teamet, der arbejder i krydsfeltet mellem kommunerne og Herlev og Gentofte hospitaler - samarbejdet er unikt og det første af sin art i Danmark.

Ældre medicinske patienter kan opleve at ryge ind og ud af hospitalerne, og somme tider indlægges de uden andet end en mistanke om, at der er noget galt.

Bred og høj faglighed

Det nye team består af specialiserede sygeplejersker med en bred og høj faglighed. De skal øge sammenhængen og dermed også patientsikkerheden for patienter, der fx udskrives fra Herlev og Gentofte hospitaler og skal modtage hjemmehjælp i en af de tre kommuner.

Teamet kan tilkaldes af kommunernes personale i hjemme- og sygepleje, på plejecentre, rehabiliteringsenheder og bosteder, samt praktiserende læger. De kan kontaktes når som helst, der er tvivl om en patient eller brug for specialiseret og midlertidig hjælp. Teamet giver en enestående mulighed, for at kunne tilbyde specialiseret sygepleje til borgerne.

Teamet skal også være med til at løfte kompetenceniveauet ved at lære fra sig og vise vej.

Ny form for samarbejde på tværs af myndigheder og sektorer

Region Hovedstaden har bidraget økonomisk til projektet fra en særlig forebyggelsespulje, som regionsrådet har vedtaget, skal støtte samarbejdet i gråzonen mellem kommunale og regionale opgaver SHS-teamet skal vise nye veje til, hvordan kommuner og sektorer kan arbejde sammen og dele ressourcer på tværs. Samarbejdet gør det muligt at dele viden, kompetencer og erfaringer mellem kommunerne og skal skabe nye standarder på området. Standarder og metoder, der efterfølgende også vil kunne bruges i resten af Danmark.

Sidst opdateret 16/03 2015
Kontakt

Herlev Kommune
Herlev Bygade 90
2730 Herlev
Send os en mail
tlf. 44 52 70 00