Forside | Borger | Unge - Job & Uddannelse | Særlige uddannelsestilbud | Erhvervsgrund-uddannelse (EGU)

Erhvervsgrund-uddannelse (EGU)

Erhvervsgrunduddannelsen er et lokalt forankret 2-årigt forløb til dig, der har brug for lidt ekstra tid, inden du er klar til at gå i gang med en egentlig ungdomsuddannelse. Læs mere om EGU.

Erhvervsgrunduddannelsesforløbet startes typisk med en virksomhedspraktik inden for et område, som ligger tæt på dine interesser. Formålet er bl.a., at du kan blive klogere på senere uddannelsesønske. Vejleder og arbejdsgiver vil vurdere dine kompetencer i forhold til, om det er realistisk for dig at satse på den ønskede uddannelse. Praktikopholdets længde er individuel.

EGU-forløbet kan kun søges i den kommune, som du har bopæl i.

I EGU-forløbet skal der indgå mindst 20 ugers skolegang. Det kan være på en teknisk skole, en produktionsskole eller en højskole.

Din funktion som elev er en mellemting mellem en ungarbejder og en lærling. Når du starter i praktik, laver du sammen med praktikstedet en praktikaftale, hvori de aftalte arbejdsområder og funktioner beskrives.

Under hele forløbet vil du blive fulgt af en vejleder. Vejlederen vil jævnligt være i kontakt med både dig og virksomheden, og vejlederen kan i hele forløbet kontaktes af både dig og virksomheden, hvis der er behov.

Ønsker du at vide mere om EGU, skal du kontakte uddannelsesvejleder Anne på telefon: 29 29 06 09

Læs også om de andre særlige uddannelsesmuligheder:

Særlige uddannelsestilbud.

Sidst opdateret 22/12 2017

Kontakt

Unge – Job & Uddannelse

Saxbo

Vindebyvej 2
'Saxbo'
2730 Herlev

Skriv til os på Saxbo@herlev.dk.

Ring til os på tlf. 20 22 45 81

Telefontid mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-14.

Besøg os i Saxbo om torsdagen – også uden aftale

Vi har åbent for henvendelse hver torsdag mellem kl. 15-17.