Forside | Borger | Unge - Job & Uddannelse | Samarbejde med virksomheder

Samarbejde med virksomheder

I Herlev Kommune har vi siden 2011 benyttet partnerskaber inden for forskellige områder: metalfagene, bygge- og anlægsbranchen samt de grønne fag. Læs mere om partnerskaberne. Du kan også læse mere om vores samarbejde med Kagshuset.

Partnerskaber

I Herlev Kommune har vi partnerskaber inden for metalfagene, bygge- og anlægsbranchen samt de grønne fag.

Formålet med partnerskaberne er, at:

  • Øge kendskabet til områderne hos folkeskoleelever, forældre, lærere og vejledere med henblik på at opnå, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse
  • Støtte ledige, som ikke har en kompetencegivende uddannelse, i at komme i uddannelse
  • Faglærte ledige hjælpes videre i job
  • Skaffe flere praktikpladser til elever

Vi har derfor gode muligheder for at finde en praktikplads hos Dansk Byggeri, Dansk Metal, Det Grønne Område og Dansk Erhverv.

Herlev Kommune og UU-Nord er en fast del af alle partnerskaberne. I Herlev Kommune har vi ansvaret for de unge i folkeskolen. Sammen med UU-Nord har vi ansvaret for de unge i overgangen fra folkeskolen til ungdomsuddannelse. UU-Nord har vejledningspligten over for en del af de unge under 25 år.

I partnerskabet mellem Dansk metal Hovedstaden, Dansk Industri, Teknisk Erhvervsskole Center, UU-Nord og Herlev Kommune, så:

  • Repræsenterer Dansk Industri arbejdsgiverne
  • Repræsenterer Dansk Metal Hovedstaden arbejdstagerne
  • Uddanner Teknisk Erhvervsskole Center de unge, forbereder dem på praktikforløb og har ansvaret for at lave praktikpladsopsøgende arbejde

I partnerskabet mellem Dansk Byggeri Hovedstaden, Københavns Tekniske Skole, Teknisk Erhvervsskole Center, UU-Nord og Herlev Kommune, så:

  • Repræsenterer Dansk Byggeri de bygge- og anlægsvirksomheder, der har opgaven med at uddanne de unge lærlinge, så de kan gennemføre deres uddannelse og dermed sikre branchen kvalificeret arbejdskraft i fremtiden

I partnerskabet mellem Herlev Kommune, Roskilde Tekniske Skole, Danske anlægsgartnere og UU-Nord, så:

  • Udvikler Herlev Kommune og Roskilde Tekniske Skole i samarbejde modeller for, hvordan der kan sættes fokus på uddannelserne inden for det grønne område i udskolingen – det kan for eksempel være gæstelærere fra Roskilde Tekniske Skole og fælles projekter i undervisningen

Uddannelserne inden for det grønne område dækker:

Anlægsgartneruddannelsen, Gartneruddannelsen (væksthus og planteskole), Landmandsuddannelsen, Dyrepasseruddannelsen samt Green keeper uddannelsen.

Samarbejde med Kagshuset

I Herlev Kommune samarbejder vi med Kagshuset, som tilbyder gratis ambulant behandling til alle, der har problemer med misbrug af rusmidler.

Læs mere om Kagshuset.

Læs også:

Sidst opdateret 07/06 2017

Kontakt

Unge – Job & Uddannelse

Saxbo

Vindebyvej 2
'Saxbo'
2730 Herlev

Skriv til os på Saxbo@herlev.dk.

Ring til os på tlf. 20 22 45 81

Telefontid mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-14.

Besøg os i Saxbo om torsdagen – også uden aftale

Vi har åbent for henvendelse hver torsdag mellem kl. 15-17.