Uddannelse til unge

Som ung i Herlev har du mange valgmuligheder inden for uddannelse. Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå, kan vi hjælpe dig videre. Læs mere om vejledning om uddannelse, uddannelsesmuligheder, uddannelsesvejledere mm.

Måske skal du i gang med en ungdomsuddannelse, men er i tvivl om hvilken. Måske er du ikke helt klar til at gå i gang med en ungdomsuddannelse endnu, men har brug for vejledning til, hvad du så skal gøre. Måske er du droppet ud af din ungdomsuddannelse og skal i gang med en ny ungdomsuddannelse eller noget helt andet. Måske har du afsluttet et grundforløb på en erhvervsuddannelse uden at finde en læreplads.

Vi er klar til at rådgive dig i forhold til din specifikke situation. Vi kan vejlede dig om uddannelsesvalg. Vi kan også hjælpe dig med at søge læreplads og har også i nogle situationer mulighed for at sende dit CV videre i vores partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri og Dansk Metal.

Uddannelsesplan

Alle unge under 30 år, som ikke har en uddannelse og bliver ledige, skal have en uddannelsesplan – det kaldes et uddannelsespålæg. Målet er, at du får en uddannelse – for igennem en uddannelse kan du få mere viden, nye kompetencer og et nyt eller større netværk.

I uddannelsesplanen er der tre trin, du skal forholde dig til:

  • Du skal finde realistiske og relevante uddannelser, som du kan søge ind på – og du skal prioritere, hvilken uddannelse du ønsker mest, næstmest og så videre
  • Du skal søge optagelse på mindst en uddannelse
  • Du skal starte på en uddannelse og gennemføre den

I planen tager vi sammen med dig højde for, hvis du har nogle problemstillinger, der gør, at du ikke kan starte i uddannelse med det samme.

Uddannelsesvejledere

I Unge, Job og Uddannelse har vi fast tilknyttet to uddannelsesvejledere (UU-vejledere), der kan rådgive dig, der er mellem 15-25 år og bor i Herlev omkring valg af ungdomsuddannelse. De kan også hjælpe dig med at få et overblik over uddannelsesmuligheder, og hvordan du bliver optaget.

Du kan ringe på tlf. 20 22 45 81 mellem kl. 13 og 14 for at lave en aftale. Hver torsdag kan du komme forbi til en snak mellem kl. 15 og 17 – også uden aftale!

Læs mere:

Læs også om Herlev Ungdomsskole.

Sidst opdateret 07/06 2017

Kontakt

Unge – Job & Uddannelse

Saxbo

Vindebyvej 2
'Saxbo'
2730 Herlev

Skriv til os på Saxbo@herlev.dk.

Ring til os på tlf. 20 22 45 81

Telefontid mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-14.

Besøg os i Saxbo om torsdagen – også uden aftale

Vi har åbent for henvendelse hver torsdag mellem kl. 15-17.