Forside | Borger | Sundhed og forebyggelse | Demensområdet i Herlev Kommune

Når demens rammer

Få overblik over hvilke muligheder, der er for at få rådgivning og støtte, og hvilke til tilbud der findes for demensramte borgere og deres pårørende.

Herlev Kommunes demenskoordinatorer giver råd, støtte og vejledning til demensramte og pårørende.

Tilbud til demensramte borgere og pårørende

Demenskoordinatorerne kan også give et indblik i aktuelle tilbud for demensramte borgere og pårørende, som er med til at give demensramte mulighed for samvær med andre ligestillede, og pårørende en mulighed for at blive en del af et netværk.

Der er særlige tilbud afhængig af sygdommens stadier:

Hvad er demens?

Demens er betegnelsen for en tilstand, hvor de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom. Over 200 forskellige sygdomme kan medføre demens, og fælles for dem alle er altid sygelige forandringer i hjernen. Læs mere om demens og typiske tegn på sygdommen

Når demens rammer i familien

Når et medlem af familien rammes af demens, er det vigtigt at vide, at man har sin selvbestemmelsesret i behold, selvom man har fået en demensdiagnose. Den demensramte og de pårørende bør på et så tidligt tidspunkt som muligt tage stilling til en række emner, som for eksempel økonom, forskellige typer af fuldmagter og testamenter, kørekort og boligforhold.

- læs mere om forhold, der bør tages stilling til i demensramte familier

Sidst opdateret 28/11 2017
Kontakt

Kontakt

Sundhedsfremme / hjælp til livsstilsændringer

Herlev Hallerne
Tvedvangen 198 (lige over for Netto)
Tlf. 44 52 63 00 (Telefontid mellem kl. 8.30 og 9.30 alle hverdage, undtagen onsdag).
Kontakt os