Forside | Borger | Affald og miljø | Mit affald | Genbrugsstationen

Genbrugsstationen

Genbrugsstationen ligger på Marielundvej 49. Her kan du som borger aflevere alle former for sorteret affald undtagen dagrenovation.

Åbningstider

  • Alle hverdage kl. 12-18. (bemandet)
  • Lørdag, søndag og helligdage kl. 10-18. (bemandet)
  • Lukket den 1. januar og 24., 25., 26. og 31. december.
  • Døgnåbent for registrerede brugere. (registrer her)

På genbrugsstationen kan du aflevere storskrald, haveaffald, farligt affald og affald som ikke medtages i ruteindsamlingen - f.eks. byggeaffald, brændeovne, træstubbe, bildæk m.m. Hvis du er i tvivl om, hvilken container dit affald skal i, så spørg personalet på pladsen.

Døgnåben genbrugsstation
Nu har genbrugsstationen en åbningstid som alle kan huske - nemlig døgnåbent.
Læs om hvordan du kan få adgang.

Det' klart en fordel med klare sække

Det er kun muligt at aflevere affald i klare sække. Affald i sorte sække bliver afvist. Og det er der flere gode grunde til. Klare sække giver bedre sortering. Når personalet kan se indholdet, er det nemt at vejlede dig i, hvor du skal aflevere det. Det giver også bedre sikkerhed og mindre risiko for skader, når personalet kan se, hvad der er i. Haveaffald må gerne transporteres i papirsække, men skal tømmes i området med haveaffald.

Farligt affald

Du skal henvende dig til personalet, hvis du kommer med asbestholdigt affald, batterier eller andet farligt affald. Aflever så vidt muligt farligt affald i den emballage, du købte den i, eller i anden forsvarlig lukket emballage forsynet med oplysninger om indholdet.

Klinisk risikoaffald såsom kanyler og medicinrester skal du aflevere på apoteket.

Giv dine ting videre med direkte genbrug

Skal du af med noget, som andre kan have gavn af, kan du aflevere det til direkte genbrug på genbrugsstationen. Containeren tømmes og administreres af spejderne. Dine ting sælges på spejdernes loppemarked på Klausdalsbrovej 336 hver lørdag.

Beholdere og ekstra sække

På genbrugsstationen kan du også købe sække eller beholder til haveaffald, kompostbeholder, og affaldsmærkater til når du har behov for at få hentet en ekstra sæk til dagrenovation. Du kan se priserne her. Bemærk, at der ikke sælges beholdere til dagrenovation på genbrugsstationen.

 


Sidst opdateret 05/01 2018

Kontakt

Hvis du har spørgsmål om Genbrugsstationen skal du kontakte:

Center for Teknik og Miljø

Tlf. 44 52 64 42 (på rådhuset)
Skriv til os

Skolebesøg på Genbrugsstationen

Vi tilbyder skolebesøg til alle skoleklasser i Herlev Kommune. Her får eleverne set deres lokale genbrugsstation og oplever, hvad der sker med deres affald.

Skriv til os, hvis du vil høre mere

Sorteringsguide

Brug vores sorteringsguide med søgefunktion til at slå op, hvor du skal gøre af dit affald.