Jobcenter Herlev

- sådan kan virksomhederne bruge Jobcenter Herlev

Jobcenter Herlev tilbyder relevant og gratis service til lokale og regionale arbejdsgivere i forbindelse med beskæftigelsesrettede opgaver, herunder formidling af arbejdskraft, rådgivning og vejledning, arbejdsfastholdelse, etablering af løntilskud, virksomhedspraktik, voksenlærlingeaftaler, fleksjob, skånejob samt drift af virksomhedscentre mv.

Samarbejdsaftale

Jobcenter Herlev tilbyder at indgå samarbejdsaftaler med virksomheder i og omkring Herlev Kommune, hvorved et godt samarbejde formaliseres eller udbygges. Formålet er at få så relevante henvendelser fra jobcentret som muligt, så jobcentret medvirker til, at virksomhedernes behov for arbejdskraft imødekommes.

En samarbejdsaftale er en afklaring af, hvilke stillingstyper en virksomhed råder over, hvilke målgrupper fra jobcentret virksomheden er interesseret i, og på hvilke vilkår virksomheden kan tage imod en ledig.

Aftalen kan fx præcisere, at virksomheden gerne vil tage imod ledige i virksomhedspraktik eller i løntilskud, og at virksomheden stiller en mentor til rådighed. Endelig beskriver aftalen også, hvem der er kontaktpersoner, og hvordan kontakten foregår.

FordeleEksempel
  • Tættere kontakt til jobcentret og hurtigere hjælp i forbindelse med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.
  • Fokus på rummelighed hos en virksomhed skaber et bedre image i offentligheden og større tryghed blandt medarbejderne.

En mellemstor traditionsrig produktionsvirksomhed har en montageafdeling med en række erfarne medarbejdere. Virksomheden beslutter at indgå en samarbejdsaftale med jobcentret, hvorefter jobcentret løbende sender ledige i virksomhedspraktik eller løntilskud i montageafdelingen. En medarbejder i afdelingen har forinden været på mentorkursus og tager sig nu af de nye medarbejdere. Der er en del udskiftning i montageafdelingen, så virksomheden ser det tætte samarbejde med jobcentret som en mulighed for at finde nye medarbejdere blandt de ledige i arbejdsprøvning.

Sidst opdateret 07/06 2016
Kontakt

Herlev_logo
Herlev Rådhus
Jobcenter Herlev
Herlev Bygade 90
2730 Herlev
Tlf. 4452 8600
jobcenter@herlev.dk