Omvejen – et tilbud til unge

Omvejen er et tilbud til unge under 25 år, der bor i Herlev Kommune, med hash-, alkohol- eller stofproblemer. Tilbuddet er gratis.

Du kan kontakte Kim Wacker, Pia Hansen eller Anita Spo på tlf. 20 22 75 12. Der kan være telefonsvarer, men du bliver ringet op samme dag, hvis du lægger dit telefonnummer.

Du kan også skrive en mail til omvejen@herlev.dk, og vi svarer dig retur.

Her kan du læse mere om Omvejens tilbud:

Om Omvejen

Omvejen er et lokalt tilbud i Herlev, der startede i 2016. Omvejen superviseres og inspireres af U-turn København (https://uturn.kk.dk/), der har eksisteret siden 2004 og vist rigtig gode evidensbaseret resultater.

Rusmidler som symptom på unges problemer

I U-turn-modellen ses rusmidler som et symptom på den unges problemer, eller med andre ord: som toppen af isbjerget. Derfor ligger fokus på at forbedre den unges samlede livssituation og trivsel. Tilgangen til behandlingen er systemisk, løsningsorienteret og narrativ.

Helhedsorienteret behandling

Behandlingen er således helhedsorienteret. Derfor indgår den unges interesser, venner, familie, skole eller arbejde som en vigtig del af behandlingen.

Lokalt samarbejde

Udover individuelle samtaler og gruppeforløb gør vi stor brug af at samarbejde med lokale foreninger, skoler, institutioner eller privatpersoner i det omfang, det giver mening for den unge. Vi anser inklusion i lokalområdet som en vigtig del af de unges fremtid og videre udvikling.

Hvem bruger modellen?

Modellen er siden 2011 også implementeret på ungeområdet i Horsens og Helsingør kommuner med rigtig gode resultater.  I 2016 starter Herlev, Slagelse og Fredericia kommuner med en toårig projektperiode.

Kontakt os

- hvis du vil høre mere om Omvejen, og hvordan vi arbejder i Herlev Kommune. Du kan kontakte Kim Wacker, Pia Hansen eller Anita Spo på tlf. 20 22 75 12. Der kan være telefonsvarer på, men du bliver ringet op samme dag, hvis du lægger dit telefonnummer.

Du kan også skrive en mail til omvejen@herlev.dk, og vi svarer dig retur.

Sidst opdateret 17/03 2017
Kontakt

Kontakt

Unge – Job og Uddannelse

'Saxbo'
Vindebyvej 2
2730 Herlev

Skriv til os på Saxbo@herlev.dk

Ring til os på tlf. 20 22 45 81
Telefontid mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-14

Besøg  os i Saxbo om torsdagen – også uden aftale
Åbent for henvendelse hver torsdag mellem kl. 15-17

Links til uddannelse:
EGU
PAU

STU

UU-Nord

Frivillig uddannelsesmentor

Herlev Ungdomsskole