Forside | Borger | Natur og parker | Lystfiskeri

Lystfiskeri

Herlevs mange småsøer indbyder til lystfiskeri for børn og voksne.

Det er tilladt at lystfiske i alle søer, der ejes af Herlev Kommune.

Fiskeri i andre søer end kommunens kræver altid en aftale med ejeren. Dette gælder bl.a. Vesterled Sø.

Ved fiskeri gælder de landsdækkende regler om fisketegn for alle mellem 18 og 65 år. Læs mere hos Miljø- og Fødevareministeriet.

Herlev Kommune opfordrer til altid at tage hensyn til naturen og andre naturbrugere. Undgå forfodring, da det forurener søerne med næringsstoffer, og efterlad ikke affald eller fiskesnører, da det skader dyrelivet og naturoplevelsen for andre.

Vær opmærksom på, at nogle søer anvendes til regnvandsbassiner for vand fra veje m.m. Disse søer kan indeholde miljøfremmede stoffer. Det kan ikke anbefales at spise fisk herfra. Dette gælder bl.a.: Lindbjerg Sø, Lidssøen, Dildhavebassinet, Herlev Gadekær, Hospitalssøen, Kagssøen, Sortsø og Sortemosen.

Sidst opdateret 18/11 2016

Center for Teknik og Miljø