Forside | Borger | Natur og parker | Aktuelt i natur og parker | Græsrabatter bliver til blomsterrabatter

Græsrabatter bliver til blomsterrabatter

Blomstrende urter langs veje og stier giver plads til sommerfugle og bier.

Herlev Kommune har ændret plejen af græsrabatter. Hvor der tidligere var en kortklippet, ensartet græsrabat, vil du fremover møde en mangfoldighed af græsser, urter og blomster. Det skaber variation henover året og bedre levevilkår for sommerfugle, bier og andre insekter.
De første tre til fire år vil de grove urter som gåsemelde, mælkebøtter og brændenælder dominere, men efter to til tre år dukker mere interessante urter op som magueritter, kornblomster og valmuer, viser erfaringerne fra andre kommuner.

Tidligere blev græsrabatterne klippet ti gange om året, og det afklippede græs blev liggende. Nu klipper vi græsrabatterne tre gange om året og fjerner det afklippede græs. Herved udpines jorden, og det giver bedre vækstvilkår for en artsrig urtevegetation, der trives bedst, hvor jorden er næringsfattig.

Når det afklippede græs bliver fjernet, undgår vi desuden, at det spreder sig til fortove og stier og gør belægningen glat.

græspleje_hospitalUd for Herlev Hospital langs Hjortespringvej er udsået en blomsterengs frøblanding  med f.eks. Margueritter

Blå sti - græsplejeGræsarealer ved stier som udsættes for meget slid holdes fortsat kortklippede. Dels er det mere rart at gå i kort græs frem for langt græs. Dels tåler kort græs mere slid end langs græs. Dette foto viser græsareal ved kulturaksen udfor Herlev Bio

Sidst opdateret 23/05 2017