Familieplejen

Her finder du oplysninger om familieplejeområdet, både for nye og ansatte plejefamilier.

Hvem er familieplejen

Familieplejen I Herlev varetager en række opgaver omkring at finde anbringelses og aflastningstilbud til børn, samt udfører specialiserede opgaver på familieplejeområdet.

Læs mere

Vi søger aktuelt

Vi søger altid godkendte familier, så send blot en ansøgning, så vil vi kontakte dig. Aktuelt søger vi aflastningsfamilier til 1 barn, der skal i aflastning én til to weekender om måneden. Kontakt venligst os snarest hvis det har interesse.

Læs mere

Når et plejeforhold etableres

Her kan du læse om vigtige overvejelser, hvis du overvejer at blive plejefamilier, samt når et plejeforhold etableres

Læs mere

Samarbejdet med Herlev Kommune

Kommunerne organiserer samarbejdet og opgavefordelingen på anbringelsesområdet meget forskelligt. Her følger en kort redegørelse for arbejdsfordelingen i Herlev Kommune.

Læs mere

Praktisk info til plejefamilier

Der er en række udgifter forbundet med et plejeforhold, som Herlev Kommune dækker. Der skal ansøges på forhånd, med et overslag over udgiften, efterfulgt af kvitteringer.

Læs mere

Rådgivning/supervision og uddannelse

Familiepleje konsulenterne i Herlev Kommune forestår den løbende rådgivning og supervision til plejefamilier. Grundkursus til konkret godkendte og efteruddannelse udbydes i samarbejde med andre kommuner.

Læs mere

Kurser og temaaften

Her kan du læse om de temaaftener og kurser, som er blevet udbudt af Herlev Kommune i samarbejde med Gentofte, Lyngby, Gladsaxe og Rødovre. Du kan samtidig finde materialer og evt. powerpoints fra de faglige temaaftener/dage.

Læs mere

Hvordan er jeg ansat

Her kan du læse om hvordan du bliver kontraktansat, og på hvilken måde det reguleres

Læs mere

Ansættelsesretlige forhold

Her følger en række information vedr. særlige ansættelsesretlige forhold, når man er ansat som familieplejer.

Læs mere

Tilbud til plejefamilier/ plejebørn

Her beskrives de tilbud som gives løbende til plejebørn og familie fra - Børnehjælpsdagen - Knuthenborg Safari - Lær for Livet. sommerferielektiecamp og mentor gennem Egmontfonden.

Læs mere

Faglige redskaber

Her kan du læse om hvilke retningslinjer og faglige redskaber kommunen anvender i deres arbejde i processerne omkring plejefamilier

Læs mere

Borger.dk

Vi henviser til borger.dk for generel vejledning om: Hvordan bliver jeg godkendt som plejefamilie. De juridiske og lovgivningsmæssige rammer med henvisning til øvrig lovindhold.

Læs mere

Mere information til plejebørn og plejeforældre

Her finder du faglig information til plejeforældre og plejebørn. Tillige er der henvisninger til faglige hjemmesider samt viden til børn om deres rettigheder.

Læs mere

Sidst opdateret 16/12 2015