Forside | Borger | Bolig og Byggeri | Lejebolig | Ansøg om bolig | Jeg ønsker at søge lejebolig i Herlev

Jeg ønsker at søge lejebolig i Herlev

Her kan du læse, hvordan du søger en almen lejebolig i Herlev Kommune.

Den kommunale boliganvisning får stillet et antal boliger til rådighed af de almene boligorganisationer til løsning af påtrængende boligsociale opgaver i kommunen, herunder afbalancering af beboersammensætning i enkelte afdelinger

Hvornår kan du søge via den kommunale boliganvisning?

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at søge bolig i den kommunale boliganvisning. Det kan fx. være at dit boligbehov ændrer sig pga. familieforøgelse, efter en separation/skilsmisse eller samlivsophør - eller måske kan du ikke længere klare trapperne op til din nuværende bolig. Det kan også være, at dine indtægtsforhold har ændret sig, og du ikke længere har råd til din nuværende bolig. Måske ønsker du blot at flytte hjemmefra.

Listen er ikke udtømmende, så prøv alligevel, selvom din årsag til at søge en bolig ikke er nævnt her.

Hvem kan søge i den kommunale boliganvisning?

Et af følgende kriterier skal være opfyldt, når du søger om bolig i den kommunale boliganvisning:

Herlevborgere

• du skal være fyldt 18 år (medmindre du er gravid) og have bopæl i Herlev Kommune

Ansøgere, der ikke bor i Herlev

• du, og din eventuelle partner der flytter med, skal have en fast stilling på min. 30 timer om ugen

Med fast stilling menes, at den ikke må være tidsbegrænset som f.eks. et vikariat.

Vær opmærksom på, at unge over 18 år, som enten bor i Herlev Kommune eller er under uddannelse i Herlev Kommune, også kan skrives op til en ungdomsbolig. Læs mere om at søge en ungdomsbolig her.

BOLIG vurderer på baggrund af din ansøgning, om du er omfattet af den kommunale boliganvisning.

Vær opmærksom på, at det indgår i denne vurdering, hvis du er flyttet til Herlev Kommune med et forudsigeligt boligproblem - det kan fx være, hvis du har taget ophold hos familie, venner m.v. i kommunen, som en midlertidig løsning af et boligproblem.

Opskrivning og anvisning af bolig

Ønsker du at søge bolig i den kommunale boliganvisning, skal du udfylde en ansøgningsskema, og du kan udskrive et  ansøgningsskema her.

Det udfyldte ansøgningsskema skal afleveres hos Borgerservice eller sendes til:

BOLIG, Herlev Kommune

Vær opmærksom på, at du sammen med ansøgningsskemaet skal vedlægge dokumentation (kopier) for en række forhold. Hvad du skal vedlægge, fremgår af ansøgningsskemaet.

Det er vigtigt, at du husker dette, da din ansøgning ikke bliver modtaget og behandlet, før du har afleveret hele den nødvendige dokumentation.

Ingen venteliste
Anvisning af en bolig gennem den kommunale boliganvisning sker efter en konkret, individuel vurdering af behovet. Vi har ikke en venteliste, og du kan ikke "optjene anciennitet".

Hvor kan jeg få mere at vide?
Den kommunale boliganvisning administreres af BOLIG, som gerne hjælper dig, hvis du har spørgsmål.

Du kan træffe en af medarbejderne i BOLIG efter aftale – bestil tid her.

Tirsdag: kl. 8-12
Torsdag: kl. 14-15 samt 15.30-17.00