Forside | Borger | Affald og miljø | Mit affald | Herlevs børneaffaldsagenter

Herlevs børneaffaldsagenter

Herlev har i 2015 fået sine første børneaffaldsagenter. 5.D og 5.L fra Herlev Byskole, afd. Eng. har med slogans, plakater og dekorationer af affaldsbeholdere, sat affald på dagsordenen i boligforeningen Toftegård.

"Hit med dit pap - ellers bliver jeg skrap". Sådan står der nu på papcontaineren i 3B's boligforening Toftegård. Plast, metal, glas og papir har også fået et rim. Projekt "Børneaffaldsagenter - Find guldet i skraldet" var et samarbejde mellem Herlev Kommune, Herlev Byskole, 3B's afdeling Toftegård og kommunikationsbureauet Katzenmark. Projektets mål var at øge mængden og kvaliteten af det sorterede affald i etageboliger ved at gøre lokale børn til ambassadører for budskabet om, hvorfor det er vigtigt at sortere.

Takket være 5.D og 5.L og kommunikationsbureauet Katzenmark er skraldespandene i Toftegård nu en smule venligere at se på. Børnene fik nemlig idéen om at give beholderne liv, så derfor blev de pyntet med øjne, mund og rim, om hvad der må komme i.

Se vores lille film om projektet.

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsens kommunepulje.

Sidst opdateret 13/07 2016

For mere information om projektet

Skriv til Nasar Bensaoula
Center for Teknik og Miljø
Telefon 44 52 64 56

Drejebog

Drejebogen gennemgår og beskriver projektforløbets forskellige greb og trin og har til formål at inspirere og vejlede andre kommuner eller boligforeninger, som kunne være interesserede i at lave et lignende projekt.